بارگذاری...

دوربینهای مداربسته با تکنولوژی ۴K

۴کی(به لاتین:۴K)یک وضوح تصویری استاندارد در فیلمبرداری وکارت گرافیک رایانه است.تعداد پیکسل های فرمت ۴ کی چهار برابر فرمت فول اچ دی است.اما استاندارد اولترا اچ دی ( UHD )دقیقا سایز ۲۱۶۰×۳۸۴۰ است.درمقایسه با استاندارد قبلی QHD که ۲۵۶۰×۱۴۴۰ بود, ۴K دقیقا سایز و عمقی ۲برابر را داراست. وضوح این فرمت ۴۰۰۰ پیکسل در هر رزولوشن افقی است که با UHD تفاوت چندانی ندارد و UHD فقط در پیکسلهای افقی ۱۶۰پیکسل کمتر از ۴K  میباشد وبه همین خاطر دربازار انها را یکی میپندارند.

تکنولوژی دوربین های ۴K: شرکتهای سازنده دوربین مدار بسته در تلاش برای افزایش وضوح تصاویر خود می باشند . در طی این رقابت فشرده برخی از این سازندگان اقلام به معرفی دوربین هایی می نمایند ، که دارای رزولوشن ۴۰ مگا پیکسل می باشند .  نکته مهم در این میان اینست که این دوربین ها در بهترین حالت با تعداد بسیار محدودی اپلیکیشن سازگار می باشند و در بدترین حالت بعنوان یک حربه تبلیغاتی در جهت حفظ بازار بکار می رود. اگر شما در بازار دوربین مدار بسته حضور دارید زمزمه هایی در ارتباط با دوربین های اولتراHD یا ۴K  شنیده اید . اما تکنولوژی دوربین های ۴K یک پتانسیل حقیقی در بازار است ، و این شروع یک نسل دیگر در وضوح تصویری می باشد.

 

دوربین های ۴K

در صنعت دوربین های مداربسته دوربین های ۱۰ مگا پیکسلی  معادل اصطلاح دوربین های ۴K  امروزی از لحاظ وضوح تصویر می باشند ، اما تفاوتهای آشکاری بین این ۲ نوع تکنولوژی وجود دارد . دوربین های ۱۰ مگا پیکسلی باعث ایجاد هیجان و درخواست بالایی بین کاربران  دوربین های مداربسته نشده اند ، زیرا فریم ریت و حساسیت این دوربین ها نسبت به نور پائین بوده و علاوه بر این هزینه ذخیره سازی این فیلم ها با وضوح بالا برای کاربر بالا می باشد.

اما ۴K مجموعه ای از سنسور های با کیفیت بالاست ، که دوربین را قادر می سازد تا ۳۰Fps عمل نماید که باعث افزایش چشمگیرکیفیت تصویر می گردد. همچنین این فن آوری با ترکیب Dsp ها و سنسور های جدید این قابلیت را داراست که با حدود قیمتی سولوشن های ۱۰۸۰p در بازار های دوربین های مداربسته عرضه گردد ، که البته با فرمت تصویری بزرگتر و کیفیت بیشتری همراه است.

بدین ترتیب و با استفاده از این فن آوری کاربران می توانند مدارک مورد نظر خود را با فرمت تصویری بزرگتر ( ۴ برابر با وضوح بیشتر) با زوم بیشتر حتی نسبت به دوربین هایی با مگاپیکسل بالاتر در اختیار قرار می دهند.

این افزایش کیفیت باعث افزایش قابلیت تحلیل ویدیو و همچنین افزایش محدوده تشخیص تا ۲ برابر می گردد.

با وجود اینکه مزایای رزولوشن ۴K کاملا مشخص است ، ولی کاربر نهایی برای اینکه قادر باشد از مزایای این فن آوری استفادهنماید ، نیازمند شبکه ای قدرتمند و پهنای باند مناسب است.

 

 اما برای مثال یک دوربین ۴K که ۳۰Fps می باشد در ۴mps عمل می نماید که از یک دوربین ۱۰۸۰p بالاتر نمی باشد که در این صورت Storage تقریبا بی اثر بوده و فضای اشغال شده آنها همانند می باشد . البته بسته به دوربین و اینکه چگونه بهینه سازی شده است.

فاکتور دیگری که مورد بحث است ، نیاز به مانیتور ۴K برای مشاهده زنده در وضوح ۴K می باشد.

 

آینـده پیش رو

با توجه به مزایای روشن این فن آوری به نظر می رسد که بزودی تبدیل به جریان اصلی در صنعت نظارتی و دوربین های مدار بسته در طی سال جدید میلادی خواهد گردید. البته باید در نظر گرفت که کسانی که در فکر سوئیچ به سمت این جریان فن آوری می باشند ، باید به فکر یک پکیجمناسب ( از نصب و راه اندازی و یا زیر ساخت تجهیزات) برای یک اجرای مناسب باشند که می تواند شامل یک سیستم  Vms یکپارچه مناسب ، یک جریان سازگار ، استقرار خطوط جریان کار آمد Plug and Plug و سهولت استفاده از طریق یک Drag and drop  مناسب باشد.

 همانگونه که کاربران نهایی در بازارهای مختلف شروع به استفاده از محصولات IP based  نموده اند .به تبع آن سولوشن های مگاپیکسلی و کیفیت بالا نیز در بازار دوربین های IP و مداربسته اهمیت خود را خواهد یافت .مسلما  رشد و گسترش این تکنولوژی شدیدا وابسته به همکاری شرکت های سازنده ،نمایندگان و شرکتهای همکار آنها در زمینه افزایش اطلاعات مشتریان در بازار متکی است .درنهایت باید گفت در حال حاضر و بر اساس شواهد این هزینه نسبتا بالای ساختار های مورد استفاده است که باعث سرعت کم گسترش بازار دوربین های ۴Kشده است که بعد از مدتی شاهد کاهش  آن و فراگیر شدن این تکنولوژی خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

  • سبد خریدتان خالی است.
بالا