تکنولوژی PoE چیست؟
PoE مخفف واژه (Power over Ethernet) میباشد که به معنی انتقال برق بر روی کابل شبکه بدون نیاز به منبع انرژی الکتریکی خارجی است. برای رساندن برق مصرفی به تجهیزات شبکه میبایست علاوه بر کابل شبکه ، کابل کشی برای انتقال برق انجام دهیم اما اگر Device مورد نظرمان PoE را پشتیبانی کند بدون نیاز به کابل کشی برق ، تنها با استفاده از همان کابل شبکه ، برق مورد نیاز را تامین خواهیم کرد. بدین صورت دیگر نیازمند به تهیه آداپتور اضافی نمیباشیم و علاوه بر اینکه در هزینه نیز صرفه جویی میشود سبب آراستگی بیشتر شبکه میشود. همچنین نصب و راهاندازی تجهیزات شبکه و تعمیرات و نگهداری آنها را به آسانی میسر نموده و در نتیجه شبکه ای با انعطاف پذیری بالاتری خواهیم داشت و چنانچه نیاز به تغییر توپولوژی شبکه داشته باشیم نگران انتقال برق و کابل کشی های آن نخواهیم بود. از دیگر مزایای PoE و به نوعی مهمترین مزیت آن میتوان به عیب یابی آسان اشاره نمود. در شرایطی که بستر شبکه بخوبی برقرار است ، قطعیهای رایج و یا آسیب دیدگی کابلهای برق که سبب Down شدن و کاهش پایداری شبکه میشوند به وقوع نخواهند پیوست و ارتباطی ایمن را برایمان به ارمغان میآورد.
مثالهایی از کاربرد تکنولوژی PoE:
1. نقاط دسترسی بی سیم Access Point
2. تلفنهای تحت شبکه IP Phone
3. دوربین های امنیتی (نظارتی-حفاظتی) Video Surveillance
4. انتقال صدا بر روی بستر اینترنت VoIP
5. سوئیچ های شبکه Network Switches
6. سیستم های هشدار دهنده Alarm systems
7. سیستم های تشخیص امواج Wave detector
دلیل اصلی اینکه من تصمیم گرفتم روش ساخت POE رو آموزش بدم قطعا هزینه بالای این قطعه در بازار هست.من خودم از POE بیشتر برای نصب و کانفیگ آنتن های نانو استیشن در زمینه انتقال تصاویر دوربین های مداربسته استفاده میکنم وبا هر بارخرابی این قطعه باید 120,000 تومان ناقابل(سال 1398) برای خرید این قطعه پرداخت کنم.البته ناگفته نماند که تنوع و قیمتها متفاوت هستند.
خب بریم سراغ دستگاه POE خودمون که کمی پیشرفته تر از مدلهای اورجینال داخل پکیج آنتن های نانواستیشن هست.چرا؟
چون LED نمایشگر برق داره که نیاز به چک کردن آداپتور نداره و همچنین سوئیچ تست داره که وظیفه ی ارسال ولتاژ به دستگاه و تشخیص ولتاژ مناسب برای دستگاه رو داره و همچنین توسط این کلید میشه فهمید که ارتباط کابل شبکه بدرستی برقرار هست و نهایتا میشه توسط همین کلید دستگاه رو ریبوت کرد.
برای دانلود فایلهای شماتیک در پروتئوس + pcb در پروتئوس + پرینت مدارچاپی در قالب pdf
روی لینک زیر کلیک کنید