اگر به علم الکترونیک علاقه داشته باشید بدون شک باید روش بدست آوردن ظرفیت واقعی قطعات رو بلد باشید,که ممکن است به صورت رنگ یا شماره کد درج شده باشند.این کدها نشانگر ظرفیت قطعات می باشند که بسیار مهم هستند, لذا اگر برای اولین بار میخواهید قدم در این راه بگذارید مطمئنا به بهترین مکان برای یادگیری این کدها مراجعه کرده اید.
حتی افراد حرفه ای در زمینه الکترونیک هم گاهی اوقات این کدها رو فراموش میکنند و به این دسته از مطالب رجوع میکنند..پس در ادامه با ما همراه باشید با روش خواندن مقدار ظرفیت قطعات الکترونیک…
« مقاومت های معمولی »
جهت پایه ها در نصب فرقی نمیکند
نحوه ی خواندن کد مقاومتهای معمولی ۴ رنگ : درنوار اول شماره رنگ مربوطه رو انتخاب میکنیم, درنوار دوم هم همینکارو تکرار میکنیم,درنوار سوم به جای درج شماره رنگ ,به تعداد شماره رنگ صفر میگذاریم و در نوار آخر به نسبت نوع رنگ درصد خطا یا تلرانس مقاومت رو مشخص میکنیم.(عدد بدست آمده در واحد اهم خوانده میشود)
نحوه ی خواندن کد مقاومتهای معمولی ۵ رنگ :مقاومت های ۵ رنگ مثل ۴ رنگ خوانده میشوند با این تفاوت که فقط یک نوار به اول اضافه شده است…یعنی نوار اول و دوم وسوم شماره رنگ, نوار چهارم تعداد صفر,نوار آخر درصد تلرانس می باشد.(عدد بدست آمده در واحد اهم خوانده میشود).
« مقاومت های smd »
جهت پایه ها در نصب فرقی نمیکند
نحوه ی خواندن کد مقاومتهای ۳ کارکتری : شماره اول و دوم رو مینویسیم و شماره سوم رو به تعدادش صفر میگذاریم(عدد بدست آمده در واحد اهم خوانده میشود)
نحوه ی خواندن کد مقاومتهای ۴ کارکتری : شماره اول و دوم و سوم رو مینویسیم و شماره چهارم رو به تعدادش صفر میگذاریم(عدد بدست آمده در واحد اهم خوانده میشود)
نحوه ی خواندن کد مقاومتهای حروف دار : تنها کافیست بجای حرفی که در داخل شماره آمده یک نقطه بذاریم تا عدد اعشاری شود(عدد بدست آمده در واحد اهم خوانده میشود)
اگر حوصله حساب کردن ندارید, مقدارمقاومتهای ۳ و ۴ کارکتری رو در پایین نشون دادیم.
« سلف »
جهت پایه ها در نصب فرقی نمیکند
نحوه ی خواندن کد سلف های معمولی ۴ رنگ : درنوار اول شماره رنگ مربوطه رو انتخاب میکنیم, درنوار دوم هم همینکارو تکرار میکنیم,درنوار سوم به جای درج شماره رنگ ,به تعداد شماره رنگ صفر میگذاریم و در نوار آخر به نسبت نوع رنگ درصد خطا یا تلرانس سلف رو مشخص میکنیم.(عدد بدست آمده در واحد میکروهانری خوانده میشود)
نحوه ی خواندن کد سلف های معمولی ۵ رنگ :سلف های ۵ رنگ مثل ۴ رنگ خوانده میشوند با این تفاوت که فقط یک نوار به اول اضافه شده است…یعنی نوار اول و دوم وسوم شماره رنگ, نوار چهارم تعداد صفر,نوار آخر درصد تلرانس می باشد.(عدد بدست آمده در واحد میکروهانری خوانده میشود).
« خازن الکترولیت dip »
جهت پایه منفی را با نوار سفید رنگ مشخص کرده اند
نحوه ی خواندن کد خازن الکترولیت :
دو مشخصه ی ولتاژ و ظرفیت خازن را به وضوح روی خازن مینویسند…در تصویر بالا خازن با ظرفیت ۲۲۰۰ میکروفاراد و ولتاژ ۱۰ ولت را مشاهده میکنید.
« خازن الکترولیت smd »
جهت پایه منفی را با نوار سیاه رنگ مشخص کرده اند
نحوه ی خواندن کد خازن الکترولیت smd:
اکثر خازنهای الکترولیت smd مثل مدل dip آن ولتاژ و ظرفیت روی بدنه نوشته شده است و با واحد میکروفاراد خوانده میشوند اما گاهی اوقات از کد استفاده می شود. با توجه به روش اول اگر روی خازنی عبارت “۳۳ ۲۵V” نوشته شده باشد به این معنی است که ظرفیت خازن ۳۳ میکروفاراد بوده و ولتاژ کاری آن ۲۵ ولت است. در سیستم کد گذاری از حروف انگلیسی استفاده می شود که به دنبال آن سه رقم قرار دارد. حرف انگلیسی بیانگر ولتاژ کاری خازن است که با توجه به جدول زیر تعیین می شود و سه رقمی که در ادامه قرار دارند بیانگر ظرفیت خازنی بر حسب پیکوفاراد هستند. مانند بسیاری از قطعات دیگر، دو رقم اول اعداد معنی دار هستند و رقم سوم به مفهوم تعداد صفر است. به عنوان مثال اگر روی خازنی عبارت ” G106″ نوشته شده باشد به این معنی است که ولتاژ کاری خازن ۴ ولت بوده و ظرفیت خازنی ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ پیکو فاراد است که اگر به واحد میکروفاراد ضرب شود میشود ۱۰ میکروفاراد
« خازن سرامیکی(پلی استر و عدسی) »
جهت پایه ها در نصب فرقی نمیکند
نحوه ی خواندن کد خازن سرامیکی : عدد اول و دوم رو مینویسیم و عدد آخر به تعدادش صفر میگذاریم ( عدد به دست آمده در واحد پیکوفاراد خوانده میشود)
در جدول زیر کدهای خازن سرامیکی را مشاهده میکنید
در خازنهای پلی استر که معمولا با ولتاژ های بالا سروکار دارند بد نیست ولتاژ کاری آنها را بدانیم, در شکل رو به رو , ظرفیت خازن ۱میکروفاراد و ولتاژ کاری آن طبق جدول پایین ۲۵۰ ولت می باشد
در جدول پایین تمام کدهای ولتاژ خازن پلی استر را مشاهده میکنید
« خازن های سرامیکی smd »
جهت پایه ها در نصب فرقی نمیکند
خازن های سرامیکی SMD بعضی اوقات با یک کد مشخص می شوند که از یک یا دو حرف و یک رقم تشکیل شده است. اولین حرف درصورت وجود, نام سازنده است (یعنی K برای شرکت سازنده Kemet ، و …) ، برای حرف دوم با توجه به جدول عدد متناظر که با نام (mantissa) آمده است را مینویسیم و در عدد 10 ضرب میکنیم و به توان عدد آخر کد قطعه محاسبه میکنیم تا به واحد پیکوفاراد ظرفیت مشخص شود.
به عنوان مثال S3 یک خازن 4.7nf (4.7 x 10³ pf) است که تولید کننده آن ناشناخته است (چون حرف اول که نام شرکت میباشد را ندارد) ، در حالی که KA2 یک خازن 100pf (1.0 x 10² pf) از شرکت Kemet است.
اما این درحالی است که قطعات متنوع زیادی توسط شرکتهای سازنده مختلف ساخته میشود که هر کدام راهنمای مخصوص خود را جهت شناسایی به بازار عرضه میکنند.(در بیشتر مواقع شناسایی توسط رنگ خازن انجام میشود)
به همین خاطر ما در اینجا دوتا از بهترین راهنماهای شناخت خازن های سرامیکی را به صورت فایل فشرده در قالب PDF همراه با تصاویر رنگی برای دانلود گذاشتیم
دانلود خازن های سرامیکی SMD1 و SMD2
پسورد = www.icpulse.ir
« دیود معمولی »
جهت پایه ها در نصب طبق شکل
نحوه ی خواندن کد دیود معمولی : شماره های روی دیودها صرفا ولتاژ کاری آنها را مشخص میکنند و همچنین ظرفیت ولتاژ بایاس معکوس را نشون میدهند.اما روش محاسبه ای برای آنها در نظر گرفته نشده و باید به دیتا شیت قطعه مراجعه شود, لذا ولتاژ کاری برخی از دیودهای رایج را برایتان در جدول زیر آماده کرده ایم. در سری ۱n40xx حداکثر جریان ۱ آمپر و در سری ۱n54xx حداکثر جریان ۳ آمپر می باشد.
« دیود زنر »
جهت پایه ها در نصب طبق شکل
نحوه ی خواندن کد دیود زنر :دیود های زنر ولتاژ و سیگنال در شکل ظاهری شبیه هم هستند. اما برای تنظیم ولتاژ باید از دیود زنر ولتاژ استفاده شود که روش تشخیص کد آنها در جدول زیر آمده است.بعنوان مثال در ردیف و ستون اول ولتاژ دیود زنر ۱n4728a برابر با ۳٫۳ ولت است.
« آیسی رگولاتور »
جهت پایه ها در نصب طبق شکل پایین
نحوه ی خواندن کد آیسی رگولاتور :اگر آیسی رگولاتور از سری ۷۸xx باشد , دو عدد آخر نشان دهنده خروجی مثبت تثبیت شده میباشند.در شکل زیر نمونه کدهای دیگر این نوع آیسی را با ولتاژ های دیگه مشاهده میکنید.
اگر آیسی از سری۷۹xx باشد, دو عدد آخر نشان دهنده ولتاژ منفی رگوله شده این آیسی هستند. در شکل زیر نمونه های دیگه این آیسی رو ملاحظه میکنید.
« ترانزیستورها »
جهت پایه ها در نصب طبق دیتاشیت قطعه
ترانزیستورها معمولا به ۳ دسته ژاپنی , اروپایی و آمریکایی تقسیم میشوند…
نحوه ی خواندن کد ترانزیستور ژاپنی :در این سیستم ، نامگذاری ترانزیستور را با عدد ۲ شروع کرده و به دنبال آن حرف S را می آورند.این مشخصه بیشتر برای خود شرکت سازنده هست وبیشتر مواقع روی ترانزیستور قید نمیشود. بعد از حرف و عدد ۲S ، یکی از حروف انگلیسی را قرار می دهند که هر یک مفاهیمی به شرح زیر دارند, که ۴ حرف اول بیشترین کاربرد را دارد:
ترانزیستور از نوع pnp فرکانس بالا A: PNP HF transistor
ترانزیستور از نوع pnp فرکانس پایین B: PNP AF transistor
ترانزیستور از نوع npn فرکانس بالا C: NPN HF transistor
ترانزیستور از نوع npn فرکانس پایین D: NPN AF transistor
E: Diodes
F: Thyristors
G: Gunn devices
H: UJT
J: P-channel FET/MOSFET
K: N-channel FET/MOSFET
M: Triac
Q: LED
R: Rectifier
S: Signal diodes
T: Avalanche diodes
V: Varicaps
Z: Zener diodes
در قسمت بعدی عددی بین ۱۰ تا ۹۹۹۹ وجود دارد که برای شناسایی ترانزیستورها به کار می رود.بعنوان مثال در شکل بالا ترانزیستور ۲sc5198 : دو حرف اول قید نشده و حرف c نشان دهنده نوع npn با فرکانس بالا و اعداد بعد هم برای شناسایی ترانزیستورها استفاده شده است.
نحوه ی خواندن کد ترانزیستور اروپایی :
اولین حرف نوع عنصر و ماده ای که ترانزیستور از آن ساخته شده است را مشخص می سازد
A = Ge (ژرمانیوم)
B = Si (سیلیکون)
C = GaAs (گالیم آرسنیک)
R = compound materials (عناصر مرکب)
دومین حرف کاربرد قطعه را معرفی میکند
C: transistor, AF, small signal
D: transistor, AF, power
F: transistor, HF, small signal
L: transistor, HF, power
U: transistor, power, switching
A: Diode RF
Y: Rectifier
E: Tunnel diode
Z: Zener, or voltage regulator diode
B: Variac
K: Hall effect device
N: Optocoupler
P: Radiation sensitive device
Q: Radiation producing device
R: Thyristor, Low power
T: Thyristor, Power
در قسمت بعدی ممکن است یکی از حروف W,X,Y,Z باشد که کاربرد صنعتی یا حرفه ای یا تجاری قطعه را مشخص می سازد, در این صورت ۲ رقم بیشتر بعد از حروف نیست ولی در بیشتر مواقع هیکدام از این حروف نیست و بجای آن از ۳ رقم بین ۱۰۰ تا ۹۹۹۹ استفاده میشود.بعنوان مثال :در شکل بالا ترانزیستورbc547 : جنس ترانزیستور سیلیکون-ترانزیستور کم قدرت و فرکانس پایین می باشد.
نحوه ی خواندن کد ترانزیستور آمریکایی :
در این روش نامگذاری، ترانزیستور و المان های سه قطبی را با حرف و عدد ۲N مشخص می کنند و تعدادی رقم به عنوان شماره سریال به دنبال آن می آورند. حرف N و عدد ۲ فقط المان های سه قطبی را از المان های دو قطبی (مانند دیود) مشخص می سازد.و در قسمت شماره سریال عددی بین ۱۰۰ تا ۹۹۹۹ استفاده می شود.
ممکن است در آخر هم از پسوندهای a-b-c استفاده شود که محدوده بهره ( بتا hfe ) ی ترانزیستور را مشخص می سازد. به این صورت که حرف A برای ترانزیستورهای با بهره کم ، حرف B برای ترانزیستورهای با بهره متوسط ، حرف C برای ترانزیستورهای با بهره بالا و اگر دراین قسمت هیچ حرفی نباشد ترانزیستور می تواند هر یک از بهره های فوق را داشته یاشد.
با توجه به شماره سریال هر ترانزیستور بهتر است به دیتا شیت قطعه مراجعه شود
« ترانزیستورهای smd »
جهت پایه ها در نصب طبق دیتاشت قطعه
در ترانزیستورهای معمولی(DIP) شماره قطعه روی بدنه نوشته شده و طبق توضیحاتی که دادیم شما میتونستید قطعه رو به راحتی شناسایی کنید…
ولی در مورد ترازیستورهای(SMD) نحوه ی شناسایی به گونه ای متفاوت است.چرا؟ چون بخاطر کوچک بودن قطعه حک کردن شماره روی آن کمی غیر عقلانی به نظر میرسد. از این رو شرکتها بجای اینکه شماره قطعه رو به صورت کامل بنویسند , سعی میکنند با درج دو تا سه حرف یا عدد نوع ترانزیستور را مشخص کنند و این بدان معناست که اگر کدی روی قطعه میبینید, سریع زنگ نزنید به فروشگاه محلتون بگید من فلان قطعه رو با این شماره میخوام.
مثال : کد روی قطعه در شکل بالا مربوط به ترانزیستور 2N3904 میباشد
LeadedEquivalent/Data | Package | Base | Manufacturer | Device | Code |
2N3904 | SOT23 | N | Mot | MMBT3904L | 1AM |
حالا برای شناسایی این قطعات باید به راهنمای منتشر شده توسط شرکتها مراجعه کرد که این کدها و نحوه ی خواندن و شناسایی آن توضیح داده شده است. (بخاطر توضیحات طولانی فایلPDF رو برای دانلود در لینک زیر گذاشتیم)
نحوه ی شناسایی ترانزیستورهای SMD
پسورد = www.icpulse.ir
این مطلب همچنان ادامه دارد…منتظر بروز رسانی های بعدی این مطلب باشید
عالی بود باورم نمیشد اینقدر قابل فهم و درک پذیر بود
واقعا عالی فقط تشکر فراوان
عالی بود
روی قطعه ای دربرد تغذیه سوئیچینگ نوشته 1ff=51B
6پایه است smd است
خواهشا راهنمایی فرمایید ازلرستان
درود بر شما مهندس ممنون بابت اموزشهای کاربردی که در سایت خوبتون قرار دادید واقعا عالی و روان توضیح داده شده
فقط یه سوال داشتم اگر محبت کنید و پاسخ بدید سپاسگزارم
روی برد یه مقاومت از بین رفته و به کد روی مقاومت دسترسی نداریم و فقط شماره لوکیشن کنار مقاومت مثلا r113 وجود داره
بجز دیتا شیت برد ایا راهی هست که بشه مقدار اهم مقاومت رو بدست اورد؟مثلا برای خازن مقدار ولتاژ رو قبل از خازن اندازه میگیریم تا ولتاژ خازنی که از بین رفته رو بدست بیاریم. برای مقاومتی که از بین رفته چکار باید کرد که بشه مقدار اهم مقاومت رو بدست بیاریم و مقاومت مناسب رو جایگزین کنیم بسیار ممنون و سپاسگزارم بابت زحمتی که برای اموزش به کاربران متقبل شدید و ممنون بابت سایت خوبتون
سلام سپاس از لطفتون
برای بدست آوردن مقدار مقاومت سوخته ، بهترین کار بررسی مدار هست …باید بررسی کنید مقاومت در مسیر چه قطعه ای می باشد ، مثلا اگر در مسیر پایه بیس یک ترانزیستور باشد، با توجه به دیتاشیت ترانزیستور میتوان مقاومت رو حدس زد …
راهنمای برد r113 هم صرفا شماره گذاری برای شناسایی شرکت تولیدکننده است…مثلا r113 شاید مقاومت 100 اهم و r114 مقاومت 220 اهم باشه…
سلام بله.شما میتوانید گوشه های مقاومت را خراش بدید سپس اهم قطعه را با مولتی متر بگیرید.یا قطعه را از وسط بشکنیداهم گیری کنید و در 2ضرب کنید تقریبی به دست میاد
سلام رو برد چند تا خازن کوچک هست رنگ سیاه سفید که که روش عددی نیست چطوری باید دونست ولتاژشون چنده
ولتاژ خازن رو تو مدار میتونید چک کنید یا ولتاژ قبل از خازن رو تست بگیرید، اونوقت متوجه میشد که ولتاژ خازن چقد میتونه باشه
درود.خسته نباشید مطالبتون بسیار مفید بود
سلام دوست عزیز قطعه t835hیک ترایاک میباشد ک ولتاژی بین هشتصد تا هزار ولت داره و هشت امپر هم جریان عبوریشه
سلاوقت بخیر
کار ترانزیستورT835H1 در مدار چی هست
سلام خسته نباشید ترانزیستورcf5630برای تلویزیون سوپ را قسمت رنگ تلویزیون فکر کنم تو بازار گیرم نیومد نمونه مشابه راهنمایی کنید با تشکر
سلام ممنون از توضیحات عالیتون.فقط یک سوال چگونه مقدار وات زینرهارو متوجه بشیم
سلام
دیتاشیت
چندتا قطعه دارم نمیدونم از کجا دیتا شیتشو در بیارم مثلاً 22B
سلام من قطعه اس ام دی دارم که روش ۴ تا حرف انگلیسی نوشته خود قطعه هم ترانزیستور فکر کنم باشه کد دار هست نمیتونم مشابه اینو یا کدشو در بیارم ممنون میشم کمکم کنید،نوشته DB,RB
یکی دیگش BC,QR
یا،DBRB،خواهشن کسی میتونه راهنماییم کنه واقعا به مشکل خوردم
ممنون از زحمت تون عالیه
سلام از شما بخاطر همه چیز ممنون
سلام ممنون بابت همه چیز
من دوعدد تریستور دارم با کد یکسان 2p4m ولی یکیشون زیر کد نوشته 824 و دیگی 028 لطفا دلیلشون بفرمائید و آیا میشه بجای هم استفاده بشن در ضمن هنگام تست تریستور 028 بدون اعمال ولتاژ به گیت آند و کاتد راه میده علتش چی هست
مهم مشخصات فنی تریستور هست که هر دو 2p4m هستند و میشه بجای هم استفاده کرد…ولتاژ این تریستور ۴۰۰ ولت ۲آمپر هست که مدلهای دیگه ای مثل 2p5m یا 2p6m هم وجود داره به معنای ۲آمپر ۵۰۰ ولت و ۶۰۰ ولت…
تریستور هم چون یک یکسوساز کنترلی محسوب میشه فقط با اعمال ولتاژ باید حالت دیود برقرار بشه ، یعنی فقط از یکطرف راه بده، در غیر اینصورت احتمالا تریستور معیوب هست.
سلام سپاس از تمام زحمات مجریان سایت دست مریزاد ، سوالی داشتم که اگر جواب بدید بسیار ممنون خواهم شد ترانزیستور
Smd (yyv) طبق جدول نتونستم کد بازخوانی کنم لطف کنید بفرمائید کد yyv چه ترانزیستوری میتواند باشد .
سلام ممنون از لطف شما…
ترانزیستور مورد نظر شما مدل mmbta92 می باشد. که در چند نوع زیر هم وجود دارد:
MMBTA92 YYV PNP 0.2A 300V high-voltage transistor
MMBTA92 2D PNP 0.2A 300V high-voltage transistor
MMBTA43 ABX NPN high-voltage transistor
MMBTA42 1D NPN 0.3A 300V high-voltage transistor
سلام.دمتون گرم.خدا اجرت بده .خدا اموات شما را بیامرزه .احسنت بر شما
سپاسگذارم
واقعا دست مریزاد خیلی ممنونم خیلی وقت بود دنبال نحوه خواندن ترانزیستور های اس ام دی می گشتم اما پیدا نمیکردم که خداروشکر با سایت شما آشنا شدم هزاران درود خدا پشت و پناهتون
ممنون بایت نظرتون
سلام وخسته نباشید.خیلی خیلی ممنون و متشکرم.مطالب بسیار مفید و باارزشی گذاشتین.جواب اکثر سوالاتم را گرفتم.دمتون گرم.سپاس سپاس سپاس
عالی و سپاس از زحمات گردآورندگان و به امید ادامه فعالیت و روند اموزشی
سلام خدا قوت عالی بودن عالی
ممنون و مرسی
عالی
عالی و تشکر از شما.بی صبرانه و عجولانه منتظر ادامه مطلب هستیم
ممنون و سپاسگذارم…
در اولین فرصت به ادامه مطلب میپردازیم
مطالبت تان بسیار عالی واقعا ممنون
ممنون عالی
عالی.برای من واقعا مفید و آموزش دهنده بود.خیلی خوب بود اگر اساتید دیگه هم مثل شما آموزشهاشونو در زمینه علوم دیگر هم به این صورت قرار میدادند.ما فقط دعا گویتان هستیم.تشکر.
سپاس دوست عزیز…
بی وقفه به تلاشمان برای جلب رضایت کاربران سایت ادامه خواهیم داد
سلام عالی بود فقط برای دانلود پیدا کردن کد ترانزیستور اس ام دی دانلود نمیشه
سپاس بابت نظرتون…
لینک دانلود چک شد و مشکلی نداشت
سلام خیلی ممنون . همه عالی بود و مطالعه کردم .
فقط چرا از آی سی های ۸ پایه به بالا ، هیچی نگفته بودید . لطف کنید درمورد اوناهم مطالب بگذارید . ممنون
درود به شما دوست عزیز…
تشکر بابت نظرتون…
سعی میکنیم در حد توانمان به بقیه قطعات بپردازیم.
واقعا عالی بود کلی توضیحات لازم رو دقیقا اون چیزیش که لازم بوده رو گذاشتین و به بهترین نحو مختصر و مفید بود . ممنون از زحمتی که بابت این مطالب کشیدین
خسته نباشید،توضیحات فوقالعاده عالی و قابل فهم،اگه لینک دانلود هم داشته باشه،خیلی بهتره.
سلام بسیار عالی روان و قابل فهم توضیح دادید برای من که مبتدی هستم خسته نباشید
ممنون از لطف شما
سلام ممنون عالی بود
تشکر بابت زحماتتون
با سلام
وظیفه خودم دونستم حداقل به پاس زحماتی که کشیده اید تشکر کنم.
مطالبتون بسیار بسیار عالی بود. هیچ جا این حجم آموزش جامع، کامل و مفید پیدا نمیشه. باور کنید من یک میلیون و نیم هزینه کردم اما یک دهم آموزش شما رو نداشته.
موفق باشید!
ممنون دوست عزیز, خیلی خوشحالیم که مطالبمون موردپسند بخش وسیعی از مخاطبان سایت از جمله شما شده است.
سلام. دیتاشیت قطعه S8W24A رو نتونستم جایی پیدا کنم. رانمایی میفرمایید لطفا. ممنونم
سلام
لطفا چندتا عکس با کیفیت از قطعه به گونه ای که شماره های رو قطعه مشخص باشه به یکی از شبکه های اجتماعی سایت بفرستید تا بررسی بشه
درود دوست عزیز ،مطالب شما بسیار کارامد بود قدردانی میکنم بابت زحمتی که کشیدین
ممنون دوست عزیز…
عالی
تشکر
درود بر شما واقعا عالی بود خدا خیرتون بده و توفیق خدمت بیشتر ممنونم
ممنون از لطف شما
سلام.واقعن ممنون از مطالبتون.لطفن قبل دانلود بگین واسه پسورد باید این کار و اون کار رو بکنن.دانلود میکنیم حجم مصرف میکنیم.بعدش تازه میفهمیم چه خبره.من که نتونستم پسورد رو پیدا کنم.
مرسی بابت انتقادتون…
واسه پسورد نیاز به هیچ کاری نیست، کافیه پسورد رو که هزار بار قبلا گفتیم آدرس سایت هست وارد کنید.
پسورد تمام فایلهای داخل سایت: (www.icpulse.ir) میباشد.
معمولا در بقیه سایتها هم مشاهده کردید که پسورد فایلهای دانلودی شون آدرس سایتشون هست، اینکارو همه سایتها برای در امان نگه داشتن فایلها در برابر تروجان ها و دیگر حفره های امنیتی انجام میدن.
باتشکر
سلام واقعاخسته نباشین،خیلی عالی توضیح دادین من بهترین سایتی که مقاله اموزشی هاشوخوندم همین سایت بود.
تشکرفراوان
تشکر دوست عزیز, سپاس از لطفتون
واقعا خسته نباشید.. من کلی تو سایت های مختلف گشت زدم. ولی تنها سایتی که دیدگاه و نظرم رو نوشتم. سایت شما بود…واقعا پس از خوندن مطالب به این زیبایی و شیوایی کم لطفی بود اگر نظر نمیدادم. چون مطالب رو خیلی خیلی روان و با مثال و کامل بیان کردید فهمش مطلب برای هرکسی با هر سطح علمی قابل درک هستش…
من ازتون تشکر میکنم و خدا قوت میگم انشالله خدابهتون سلامتی بده که بهترین و بالاترین نعمت خداست..
منتظر ادامه مطلب شما هستم.. موفق باشید
بسیار خوشحالیم که مطالب سایت مورد توجه شما قرار گرفته و توانستیم نظر شما رو جلب کنیم.
با سپاس از لطف شما
خیلی خیلی عالی بود خسته نباشید ممنون از زحمات شما
سلام و خسته نباشید
مطلب بسیار اموزنده و کاربردی بود
حاجی پسورد فایل چیه😮
پسورد تمام فایلهای داخل سایت آدرس سایت هست
پسورد :(www.icpulse.ir)
تشکر بابت زحمتی که کشیدین🤗
سلام
قطعه ای خازن smd در برد یک مدار دارم
این خازن سرامیکی و به رنگ زرد (مایل به کرم) می باشد.
از چه طریقی می توان ظرفیت این خازن رو تشخیص داد.
آیا با جایگذاری خازنی دیگر بدون دانستن ظرفیت مشکلی پیش نمی اید؟
سلام
تو قسمت خازن های سرامیکی smd دوتا فایل (پی دی اف) رو به صورت فشرده گذاشتیم.فایل رو دانلود کنید.
این فایلها با تصاویر رنگی هستند که شما میتوانید دقیقا رنگ قطعه موردنظر را پیدا و ظرفیت آن رو شناسایی کنید.
سلام
چند تا سوال داشتم ممنون میشم کمکم کنید..
برد منبع تغذیه سوئیچینگ مربوط به اینورتر ls آسیب دیده و چند تا ترانزیستور smd ریز داره که با کلی دردسر تونستم کدهاشونو بخونم اما هرچقدر گشتم نتونستم مشخصاتشو پیدا کنم ، کدها رو مینویسم اگر اطلاعاتی بهم بدین یا مشخصاتشون رو بهم بدین ممنون میشم،
ترانزیستور اولی روش نوشته ZG بعد اون گوشش کج نوشته E4
ترانزیستور بعدی که فکر میکنم یه جور دیود زنر باشه نوشته 4 بعد پایینش نوشته 0A
ترانزیستور بعدی هم فکر میکنم زنر باشه نوشته Y6
الان گیر این سه تا قطعه هستم خواهشا اگه اطلاعاتی دارین کمکم کنین متشکرم.
سلام
کدهای مربوطه رو به صورت فایل فشرده داخل مطلب گذاشتیم
فایل رو دانلود کنید و کدها رو از داخل فایل پیدا کنید تا مشخصات قطعه شناسایی شود.
مثل همیشه عالی و کامل
ممنون از زحماتتون
ممنون که بهمون انگیزه میدید.
خیلی عالی توضیح داده شده بسیار سپاسگزارم
طریقه خوندن سلف های smd به چه صورت هست؟ مثل مقاومت هاست؟
سلام بابت تاخیر در پاسخگویی عذر خواهم…طریقه خواندن سلف های smd شبیه به خازن های سرامیکی smd است که توسط رنگ قطعه مشخص میشود. در اولین فرصت جدول مربوطه را در همین مطلب بروزرسانی میکنم.
سلام واقعا مطالب تکی رو ارائه دادین بنظرم.
مرسی و خسته نباشید.
منتظر ادامه مطالبتون هستم.
بسیار عالی بود. سپاسگذارم
مرسی که مارو دنبال میکنید…
عالی عالی عالی لطفا ادامه شو بزارید خواهش میکنم.
ممنون از توجه تون….تمام تلاشمون رو میکنیم …